Over ons

Tof dat jij onze afdeling wil leren kennen!

Landelijke Gilde Zaffelare is een zeer actieve Gilde met zo'n 300 leden. En dynamisch bestuur waarin alle leeftijden vertegenwoordigd zijn  zorgt ieder jaar weer voor een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten. Om praktische redenen werken wij binnen dit bestuur met meerdere werkgroepen die de activiteiten voorbereiden.

Zo zijn er in ons bestuur twee afgevaardigden die ervoor zorgen dat de voornamelijk namiddagactiviteiten voor onze 60 + ers vlot worden georganiseerd.

De werkgroep samen met onze zustervereniging FERM zorgen ieder jaar voor een spetterende feestnacht , een begeleid stadsbezoek, een sneukeldropping en sneukelfietstocht.

Een werkgroep kwisavond werkt dan weer in alle discretie om ervoor de zorgen dat de vragen voor de kwis niet uitlekken. En dan is er natuurlijk het meer sportieve luik binnen onze vereniging. De wekelijkse fietstochten op donderdag namiddag en avond, het kajakken en skiën of langlaufen.

Maar er is natuurlijk ook onze WTC wielerclub Landelijke Gilde die naast de wekelijkse zondag voormiddag ritten (in 4 verschillende groepen), het spinnen in de winter ook zorgt voor een drietal sportieve bezoeken aan de wielerbaan Eddy Merckx.

Maar ook binnen onze Parochie zijn we nauw begaan met wat er leeft in ons dorp. Deelname aan de startdag van de Zaffelaarse verenigingen, de verenigingen beurs en het steakfestijn. We zijn ook  vertegenwoordigd in de Parochieraad en organiseren jaarlijkse en viering van de Kruisdagen op een land of tuinbouwbedrijf.

Over Landelijke Gilden

Heb je een warm hart voor het platteland en ben je graag onder de mensen? Dan is Landelijke Gilden de vereniging voor jou! Het hele jaar door organiseren de vrijwilligers van onze 900 afdelingen leuke activiteiten in hun dorp.

  • In het tuinseizoen krijgt je interessante tuintips tijdens een tuincursus of bij een bezoek aan één van de Open tuinen. Want in het laatste weekend van juni zetten honderden tuineigenaars hun deuren open voor het grote publiek. Landelijke Gilden heeft zelfs een tuinaanbod voor leerkrachten en leerlingen lager onderwijs: de Schooltuin! Met de Schooltuin willen we kinderen op een speelse manier laten kennismaken met tuinieren.
  • In de lente en zomer laten we je proeven van alle facetten van het platteland. Op de fiets ontdek je samen met je familie en vrienden de mooiste plekjes. Of ga je liever te voet de velden verkennen tijdens een dauwwandeling met nadien een lekker ontbijt? Als je wel van een wedstrijd houdt, dan is de Nationale streekzoektocht misschien iets voor jou? Te voet, met de fiets of met de auto, onderweg laten we je genieten van lekkere hapjes en streekproducten. Geïnteresseerd waar al dat lekkers vandaan komt? Tijdens de Dag van de Landbouw op de derde zondag van september ontdek je hoe het echt werkt.
  • Ook in het najaar zitten onze afdelingen niet stil. Je kan er leren, ontdekken, cultuur beleven en feesten. Zo organiseren heel wat landelijke gilden kookcursussen. Daarnaast kan je bij Landelijke Gilden terecht voor talrijke cultuurmanifestaties. Om het jaar af te sluiten of tijdens speciale feestdagen organiseren veel lokale afdelingen een diner of feestmaaltijd. Altijd brengen we mensen samen in een gezellige sfeer waar amusement en genieten centraal staan.

Het hele jaar door zet Landelijke Gilden zich als plattelandsvereniging in voor de leefbaarheid van de plattelandsdorpen. Het behoud van de dorpsschool, veilig fiets- en wandelverkeer, de bescherming van de open ruimte, de sociale samenhang in het dorp, het zijn thema's die Landelijke Gilden nauw aan het hart liggen.

Ook zin om lid te worden van onze gezinsvereniging? Je kan deelnemen aan onze activiteiten en je ontvangt daar boven op 6 keer per jaar het plattelandsmagazine Libelle Nest en ons ledenblad Buiten in de bus.

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.