Bloemencorso Blankenberge

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van vrijdag 29 augustus 2014 om 16u00 tot zondag 31 augustus 2014 om 20u00
Blankenberge - SCHAAPSTRAAT 128, 8370 BLANKENBERGE
Langs deze weg willen we jullie naar jaarlijkse gewoonte uitnodigen om op 31 augustus massaal naar Blankenberge te komen om de praalwagen van Landelijke Gilde te bewonderen en aan te moedigen. De voorbije maanden is er hard gewerkt om de wagen tijdig klaar te krijgen. Maar we hebben nog veel werk voor de boeg. Zij die ons de laatste weken voor de corso nog een handje willen toesteken, zijn welkom

Algemeen thema corso    EXTREMEN

 

Ons onderwerp:   STIERENGEVECHT   Strijd tussen mens en dier

 

 

Al sedert lange tijd streden mens en dier als leedvermaak voor enthousiasme en op spektakel gerichte mensen. De strijd om de overwinning – dit soms met de dood tot gevolg- ging gepaard met bloederige taferelen.

Als extreme gebeurtenis of sport nemen we jullie mee in de tijd toen het stierengevecht nog een machtsstrijd was tussen mens en dier. Het spektakel werd opgevoerd in een arena. De toeschouwers werden door de toreador of matador aangespoord om de aanstormende stier op te jutten zodat het schouwspel kan beginnen. De brullende stier staat in vuur en vlam en zal jullie toeschouwers uitdagen tot een gevecht op leven en dood.

De uitgebeelde taferelen die zich op de wagen bevinden, hebben te maken met een strijd tussen 2 elementen. De machts-strijd die uiteindelijk tot een overwinning leiden. De passie en vurigheid worden uitgebeeld in vurig rode kleuren. Wie uiteindelijk de strijd zal winnen, laten we aan jullie verbeelding over. De uitdaging alleen al is de moeite waard om de opgefokte stier te temmen. Geniet van het spektakel !   

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Zaffelare
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0479 326 876

Meer activiteiten

  • 31 mrt

    Paasontbijt/brunchmand aan huis

  • 01 apr

    Paasaperitief met bezoek van de Paashaas

  • 04 apr

    Donderdagse avondfietstochten